Back to top

La Generalitat compra els terrenys per Hard Rock a l'espera de la companyia

L'Incasòl ingressarà 120 milions d'euros a La Caixa, propietària dels terrenys on s'ha de construir el complex turístic. El termini acabava demà i la Generalitat ha acordat comprar-los a l'espera que Hard Rock els retorni els diners. Els ecologistes critiquen l'operació i la duran als jutjats.
BCN World

El Consell Executiu de la Generalitat ha autoritzat aquest dimarts a l'Incasòl (Institut Català del Sòl) a comprar els terrenys, per 120 milions d'euros, on s'ha d'ubicar el macrocomplex turístic que ha de desenvolupar Hard Rock.

L'empresa es compromet a pagar aquesta quantitat al govern català abans del 5 de maig. L'operació corria risc perquè aquest 4 de març acabava el termini per oficialitzar la compraventa dels terrenys. 

Una operació que desencalla el projecte, almenys de moment, a l'espera que Hard Rock pagui a l'Incasòl d'aquí a dos mesos. Tot plegat ha aixecat les ires dels ecologistes que ja han titllat d'irresponsable la Generalitat. 

Mentides i opacitat

El projecte està sobre la taula, després de la seva reconversió de BCN World a Hard Rock, però faltava la compravenda dels terrenys, indispensable per executar-la. Uns terrenys propietat de La Caixa i que es troben en l'àmbit del que es coneix com a CRT (Centre Recreatiu i Turístic), entre Vila-seca i Salou. 

Aturem BCN World i el GEPEC critiquen que la Generalitat sempre havia assegurat que no es comprarien els terrenys amb diners públics: "L’operació de compra-venda dels terrenys era una situació que des de la Generalitat sempre s’havia negat que arribés a succeir. L’Acord de Govern d’avui posa al descobert les mentides i opacitat d’aquest projecte". A més, afirmen que "es posen en risc els diners de tots els ciutadans i ciutadanes" davant la poca confiança que genera Hard Rock. 

Per tot plegat diuen que es posen de manifest "tot un seguit d'errors procedimentals i legislatius" que estudiaran portar "a diferents instàncies administratives i judicials".

Reaccions a la compra dels terrenys del Hard Rock

Paraules clau:

Notícies relacionades