Back to top

La Generalitat destina 250 milions d'euros als municipis catalans

La Generalitat recupera el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya amb el qual destina 250 milions d'euros als diferents municipis catalans. La consellera de Presidència, Meritxell Budó, s'ha reunit amb els representants de cada municipi de la demarcació per anunciar el retorn d'aquesta eina.
Meritxell Budó

El món local de la província de Tarragona ha coincidit aquest dimecres a la tarda per escoltar les paraules de la consellera de Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, en motiu del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya. Aquest està dotat de 250 milions d'euros, dividits en dues línies de subvencions. La primera compta amb 160 milions que es destinaran als 947 municipis de Catalunya per a cooperar en el finançament de les obres i serveis de competència municipal. La segona línia, amb un accent diferencial, vol reforçar els nuclis amb menys de 5.000 habitants dotant-los extraordinàriament amb 90 milions.

La dotació del PUOSC torna després de dos mandats sense convocatòria. Això, tal com explica Budó, ve causat per la forta crisi econòmica que Catalunya ha patit en els últims anys.

La Generalitat garanteix un mínim d'inversió per a cada ens municipal que podran presentar les sol·licituds dels seus projectes fins al 15 de novembre d'aquest any.

Paraules clau: