Back to top

La Generalitat dona permís a IQOXE per posar en marxa les unitats afectades per l'explosió del 2020

L'empresa assegura haver invertit quaranta milions d'euros per adequar les instal·lacions a la normativa vigent i a altres especificitats que no són obligatòries. Això permetrà garantir el 100% dels llocs de treball directes més el mig miler de personal que l'empresa contracta indirectament.

IQOXE ha rebut l’autorització de la Generalitat de Catalunya per a la posada en marxa de tres unitats que feia més de 22 mesos que estaven aturades, des del tràgic accident del gener del 2020. Un cop obtingut aquest permís, l’empresa queda a l’espera de tancar tots els tràmits administratius previs a la posada en marxa d’aquestes unitats de producció. Aquesta es produirà quan s’obtingui la llicència de primera ocupació per part de l’Ajuntament de la Canonja, un fet que està previst que es produeixi en els propers dies. 

L’autorització rebuda aquest divendres arriba després que l’empresa petroquímica hagi adequat les instal·lacions, seguint les exigències de les autoritats, després de l'accident que va provocar la mort de tres persones, i que va aixecar un seguit de dubtes sobre la seguretat a la química que va provocar manifestacions i inspeccions. 

Segons assegura en un comunicat l’empresa, s'ha invertit 40 milions d’euros i més d’un milió d’hores de treball, comptant el personal propi i el de les empreses contractistes que han treballat en el procés de reconstrucció. En aquest sentit, la companyia assegura haver satisfet tots els requeriments sol·licitats per la Generalitat de Catalunya, els quals estan destinats tant a l’adequació de la normativa. A més, IQOXE també ha implementat un paquet de salvaguardes i mesures addicionals, adreçades a reforçar les garanties en l’àmbit de la seguretat dels seus processos productius. 

Així, en els propers dies -un cop s’obtingui la llicència de primera ocupació per part de l’Ajuntament de la Canonja-, IQOXE iniciarà el procés de posada en marxa de les tres unitats de Derivats ara aturades, la qual cosa permetrà recuperar el ple rendiment d’aquestes tres instal·lacions de l’empresa. Aquest fet permet garantir el 100% dels
seus llocs de treball directes, així com també els més de 500 llocs d’ocupació indirecta que genera la companyia. 

Paraules clau:

Notícies relacionades