Back to top

La Generalitat proposarà que la demarcació iniciï la fase 1

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat la voluntat que el govern de Madrid posi en marxa la següent fase de desconfinament només al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu-Aran.
Reus.

La Generalitat de Catalunya proposarà al Govern de Pedro Sánchez que a partir del pròxim dilluns només passin a la fase 1 tres de les nou regions sanitàries. Entre aquestes es troben el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i la regió de l'Alt Pirineu-Aran.

Així ho ha manifestat aquesta tarda la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa. A tot això, falta conèixer l'evolució de la pandèmia i la resposta del govern central a la proposta de la Generalitat de Catalunya. De fet, aquest dimecres Pedro Sánchez ha tingut els suports necessaris per prorrogar l'estat d'alarma fins al 24 de maig.

gencat
Risc regions sanitàries - Gencat

Fase 1

En la fase 1, a partir de l'11 de maig, podrà començar a obrir el petit comerç. Tanmateix, es permetrà l'obertura de les terrasses, amb un 50% de capacitat, així com reunions de 10 persones en cases particulars, o a l'espai públic amb una separació de 2 metres de distància.

S'obriran els espais de culte amb l'aforament limitat. També es permetran els enterraments en espais públics o privats, amb un màxim de 15 persones si és a l'exterior i 10 si és a l'interior.

I pel que fa als desplaçaments en vehicle privat, es permetrà circular junts tots els convivents d'un mateix habitatge amb un límit de 9 passatgers.

Fase 2: a finals de maig

A partir de la fase 2, es permetrà obrir un terç de l'aforament de l'espai interior dels locals. Durant aquesta fase, també es podran fer espectacles en llocs tancats amb menys de 50 persones i, a l'aire lliure, si són menys de 400 persones i totes elles assegudes.

Fase 3: a partir del juny

Amb la tercera i última fase abans de la "nova normalitat" es flexibilitzarà la mobilitat, però amb l'ús de mascaretes i una distància mínima de dos metres entre persones.

En definitiva, el pla de desescalada podria durar entre 6 i 8 setmanes, el que significa que cada fase durarà, com a mínim, dues setmanes.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades