Back to top

La Generalitat sanciona a IQOXE amb 180.000 euros

La investigació determina la responsabilitat de l’empresa i constata la gravetat de la infracció per incomplir els preventius de seguretat i salut laboral durant el procés de producció de la substància MPEG 500

La Inspecció de Treball de Catalunya (ITC) ha proposat una sanció de 180.000 euros a l’empresa IQOXE per una infracció molt greu per l’explosió en què van morir tres persones (dos treballadors de la planta de La Canonja i un veí de Tarragona) i quatre en van resultar ferides durant el procés de producció de la substància MPEG 500.

L’accident laboral es va produir el 14 de gener de 2020 a la planta que IQOXE té a La Canonja (Tarragona) com a conseqüència de l’explosió d’un reactor de la factoria, dedicada a la producció d’òxid d’etilè, glícoles i derivats d’etilè i propilè.

La ITC ja havia tramitat un acte per obstrucció 

La investigació ha determinat la responsabilitat de l’empresa i ha constatat una infracció molt greu per diversos incompliments preventius de seguretat i salut laboral durant el procés de producció de la substància MPEG 500. Un cop fetes les comprovacions oportunes i constatada la gravetat dels fets, la ITC ha aixecat una acta d’infracció amb una proposta de sanció de 180.000 euros.

A més, la ITC també proposa que l'empresa es faci càrrec de les prestacions a la Seguretat Social dels treballadors afectats per la falta de mesures de seguretat i salut laboral que van patir l’accident.

D'altra banda, la ITC ja havia tramitat un acte d’infracció per obstrucció contra l’empresa IQOXE per les contínues dilacions en el lliurament de la documentació i els obstacles posats en el curs de les actuacions.

Paraules clau:

Notícies relacionades