Back to top

La Generalitat s'oblida d'una estació d'autobusos desfasada

Els pressupostos de la Generalitat no contemplen ni un euro per a l'estació d'autobusos de Reus. L'equipament, competència del govern català, segueix desfasat i amb necessitats de millora. El plenari municipal va aprovar, per unanimitat, reclamar a la Generalitat que hi actuï i, fins llavors, intensificar la neteja, a càrrec de l'Ajuntament. Els usuaris la consideren una instal·lació antiquada i, de fet, de l'última reforma integral en fa deu anys.
La Generalitat s'oblida d'una estació d'autobusos desfasada

Fa deu anys de la darrera reforma integral de l'estació d'autobusos de Reus, una dècada des que es va enderrocar l'edifici posterior, es va habilitar l'interior de l'edifici principal per a les companyies i la cafeteria, i es va habilitar un espai de zona blava. L'any 2009 es va inaugurar la pista esportiva impulsada per la fundació de Johan Cruyff i, des de llavors, silenci.

L'estat actual de l'estació ha viscut algun rentat d'imatge, però cap reforma en profunditat. La competència per fer-ho és del govern de la Generalitat, que ha tornat a ignorar la instal·lació en la seva proposta de pressupostos. Mentrestant, els seus usuaris segueixen reclamant millores a l'equipament.

L'Ajuntament de Reus també reclama, almenys sobre el paper, que el govern català vagi per feina. El passat mes de novembre es va aprovar, per unanimitat, una moció del PSC que reclamava que Territori i Sostenibilitat contemplés l'estació als pressupostos.

Fins llavors, el govern municipal es va comprometre, en el marc de la mateixa moció, a intensificar les tasques de neteja, competència que sí que poden executar, d'una estació d'autobusos que el mateix text qualificava d'envellida, obsoleta i poc funcional.