Back to top

La Generalitat treu pit després d'aconseguir la gestió del Sant Joan

En un comunicat asseguren que "l’acord suposa que el territori tingui la seva pròpia autonomia en matèria sanitària, després d’anys en mans de l’Ajuntament de Reus".

Després de tres anys de negociacions, aquesta setmana s'ha rablat definitivament el traspàs de la gestió de l'Hospital Sant Joan de Reus al CATSalut. A més, però, també s'ha ratificat el mateix procés pel que fa a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. Dos equipaments que dirigia l'Ajuntament de Reus fins que les tensions econòmiques i la voluntat política de la Generalitat de reordenar el mapa sanitari van truncar-ho tot. 

Ara, la consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que la fi del procés respon als "compromisos que vam assumir fa un any" i diu que "obrim una nova etapa en els projectes professionals, el desenvolupament i el reforç assistencial en aquesta zona del país". Vergés, de fet, assegura que el canvi de mans dels dos centres hospitalaris "suposa endreçar el sistema sanitari i fer de les Regions Sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, regions amb la màxima autonomia possible". 

Adrià Comella, el director del Servei Català de la Salut, de la seva banda, diu que "no s'ha de veure com un canvi de propietaris d'una estructura valuosa com és un hospital o tota la primària, sinó que es tracta d'un pas endavant per projectar els professionals sanitaris i amb la mirada posada als usuaris". 

Paraules clau:

Notícies relacionades