Back to top

La Gimcana de l'Alimentació Saludable arriba a les escoles

Promoure i millorar els hàbits alimentaris. Amb aquest objectiu més de 350 alumnes de 6è de primària participen aquesta setmana a la 5a edició de la gimcana de l'alimentació saludable. Una cursa als mercats de la ciutat en què es treballa la importància de la riquesa alimentària de l'entorn i els productes frescos.
Una cursa als mercats de la ciutat en què es treballa la importància de la riquesa alimentària de l'entorn i els productes frescos.

Amb endevinalles i enigmes sobre alimentació. Així s'ha despertat aquest matí el Mercat del Carrilet amb motiu de la 5a edició de la gimcana d'alimentació saludable. Durant aquesta setmana, fins a 350 alumnes de sisè de primària es passejaran pel mercat Central i el del Carrilet per recórrer les parades i seguir una sèrie de tallers. L'objectiu: promoure i millorar els hàbits alimentaris i fomentar els productes frescos.

Els alumnes, repartits en grups de fins a 5 integrants, s'han desplaçat per les parades per resoldre els diferents enigmes sobre alimentació i salut que se'ls hi proposaven. Això sí, amb l'ajuda d'alguns dels paradistes, que valoren molt positivament aquesta activitat. Així ho deia la paradista Cèlia Sabaté: "Aprenen bastant i això els va molt bé ja que van molt perduts en coses del dia a dia", ha afirmat.

En grups o fins i tot de manera individual. Els alumnes han passat un matí diferent i divertit, mentre han après més sobre una correcta alimentació. Una de les participants, Belén Cuerda, ha destacat que s'ho ha passat molt bé i l'activitat ha estat molt enriquidora. Maru Ibrahimi també ha reconegut que ha après moltes coses noves, com per exemple amb l'activitat de la nevera i les temperatures. "He après a menjar saludable i m'han agradat les endevinalles perquè et feien pensar", ha dit Mohammed Esalhi. Dris Abouch hi estava d'acord i també ha destacat que les activitats no eren senzilles i els feien reflexionar.

La gimcana és una activitat organitzada per l'Ajuntament de Reus i que compta amb la participació dels alumnes del Grau de Nutrició Humana i Diètetica de la Universitat Rovira i Virgili.

Paraules clau: