Back to top

La grip, en plena epidèmia

La setmana del 28 de gener al 3 de febrer hi ha hagut més de 400 casos de grip per cada 100MIL habitants a Catalunya, més d’un 30% més que la setmana anterior. I és que la grip es troba en plena fase epidèmica. Tot i que és molt difícil controlar el virus, ja que canvia cada any, es recomana seguir uns consells d’higiene bàsics per mirar d’evitar la malaltia.


La grip és una malaltia respiratòria vírica. Produeix febre elevada, tos, mal de cap i malestar general. En la majoria de casos els afectats es recuperen en una o dues setmanes, tot i que hi ha sectors de la població que són més propensos a patir complicacions, com els nens petits, la gent gran o les persones malaltes.


Tapar-se la boca amb un mocador al tossir o esternudar, rentar-se les mans amb freqüència, o ventilar sovint els espais tancats, són només alguns dels consells d’higiene bàsics que poden ajudar a disminuir la transmissió del virus. La millor prevenció però, sobretot pels sectors de població amb més risc, és vacunar-se.


S’espera que en les properes setmanes el nombre persones afectades amb la grip continuï augmentant. De fet, la darrera setmana, els casos de grip s’han incrementat més d’un 30%. Tot plegat però, dependrà del comportament del virus i de la meteorologia, i és que com més fred fa, més fàcil és que s’escampi la grip.