Back to top

La Guàrdia Civil confisca 120kg de tonyina roja

La Guàrdia Civil ha incautat aquest pescador recreatiu en plena època de veda. Habia fet diverses captures amb mort sense autorització

Agents del Servei Marítim Provincial (SEMAR) de la Guàrdia Civil de Tarragona, han denunciat al port d'Hospitalet de l’Infant un pescador recreatiu, per capturar amb mort dos exemplars de tonyina vermella en època de veda.

Els diferents operatius que estableix el Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil a Tarragona van observar durant el vespre de dilluns, 3 d'agost de 2020, una embarcació esportiva que procedia a l'amarrament i el seu patró i únic tripulant desembarcava dues canyes de pesca i dues neveres portàtils de grans dimensions.

Pes aproximat de 120kg

canyes

Com era una hora inusual per a l'atracada d'aquest tipus d'embarcacions, es va sospitar que pogués haver realitzat alguna activitat il·lícita, procedint a la inspecció de l'embarcació i del contingut de les neveres. Els agents van descobrir a l'interior diverses parts de tonyina vermella trossejada, sense cap i vísceres, amb un pes aproximat de 120 quilos.

Per aquest motiu es va procedir a confeccionar acta-denuncia contra el patró de l'embarcació per infracció a la Llei 3/2001 de Pesca Marítima del Estat, per pescar tonyina vermella en època de veda, així com la seva tinença a bord especejades, procedint a la confiscació dels exemplars capturats, que com no no es podien certificar aptes per a consum humà van ser eliminats com a residu orgànic.

Paraules clau:

Notícies relacionades