Back to top

La Guàrdia Civil confisca un cocodril cubà dissecat

Es va descobrir un cocodril dissecat penjant en una paret de la zona de restauració d'un nucli zoològic de Cambrils
cocodril

RECTIFICACIÓ

La Guàrdia Civil ha modificat la primera nota de premsa que havia enviat i informa que el  lloc on fou trobat està al terme municipal de Cambrils no al de Reus com havien informat en un primer moment


Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tarragona, han intervingut un cocodril cubà dissecat que es trobava exposat al públic en la zona de restauració d'un nucli zoològic del terme municipal de Cambrils.

Dins de les comeses assignades al SEPRONA de la Guàrdia Civil, es troba la lluita contra el tràfic il·legal d'espècies amenaçades, protegides o en perill d'extinció.

La setmana passada després de realitzar diverses inspeccions en nuclis zoològics de la província, en una de les zones de restauració es va descobrir un cocodril dissecat penjant en una paret, per la qual cosa es va establir contacte amb el responsable del centre per tal de documentar la procedència o justificant de l'origen de l'espècie.

Sense cap documentació

Després de realitzar diferents gestions i segons manifestacions del responsable de l'establiment i de la veterinària encarregada de la gestió del nucli zoològic, van manifestar que no disposaven de cap mena de documentació que emparés la seva situació legal. Es va confiscar i dipositar sota la custòdia del responsable del centre, i es va obligar a retirar l'espècimen.

Es va confeccionar una acta-denuncia per la comissió de diverses infraccions en matèria de contraban perquè faltava documentació legal per la tinença d'una espècie protegida en perill d'extinció.

canalreus a telegram

Paraules clau: