Back to top

La Guàrdia Civil descobreix més de 1.500 quilos de tabac "shisha" il·legal a Riudoms

A la granja on se situava el contenidor també es van descobrir els elements necessaris per tenir-hi una plantació de marihuana

La Guàrdia Civil en col·laboració amb els Vigilants Municipals de Riudoms, han descobert més de 1.500 quilos de tabac shisha emmagatzemats en un contenidor que es trobava a l'interior del recinte d'una granja de terme municipal de Riudoms, detenint a dues persones pels presumptes delictes de contraban, contra la salut pública, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

La investigació va començar a principi del mes de juliol, quan una patrulla de Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Falset va observar l'entrada i sortida d'un furgó de càrrega no habilitat per al transport d'animals, d'una granja situada al costat de la carretera que uneix les localitats de Riudoms i les Borges de Camp, per la qual cosa es va programar una inspecció a l'esmentada instal·lació.

shsihsa

Així a principis de setmana, després de personar-se en l'accés a la instal·lació es va poder apreciar una forta olor de marihuana, per la qual cosa es va establir contacte amb l'oficina d'anàlisi fiscal de la Guàrdia Civil de Tarragona, a l'objecte de sol·licitar suport en l'operatiu . Un cop personats en el lloc i comprovar l'existència de diversos elements utilitzats per al cultiu de marihuana de tipus indoor, es va sol·licitar manament d'entrada i registre de la instal·lació.

Durant el matí d'ahir, després de ser autoritzat per l'autoritat judicial, es va procedir al registre de la instal·lació, observant com totes les estances de la granja s'havien condicionat per albergar plantacions de marihuana, amb tots els elements necessaris, extractors, equips d'aire condicionat, focus de, dipòsits d'aigua, a el mateix temps en interior de recinte es van localitzar diverses classes d'animals abandonats a la seva sort, cabres, gallines, gossos, així com tres contenidors de naviliera tancats amb cadenats de seguretat, després de procedir a l'obertura d'aquests es van descobrir diversos envasos que contenien el preparat de tabac denominat shisha i en un altre diversos elements destinats a la barreja de de productes per obtenir aquest tipus de tabac.

Un cop es va procedir a la pesada del producte va oferir un pes de 1.650 quilos, aconseguint un preu al mercat de més de 800.000 €.

Després de citar en dependències oficials a les persones implicades es va procedir a la seva detenció per la comissió dels presumptes delictes de contraban, contra la salut pública, tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric, aquests un cop van prestar declaració en dependències oficials van ser posats a disposició de l'jutjat en funcions de guàrdia de Reus.

El tabac shisha s'obté barrejant una part de fulles de el tabac, melassa de canya de sucre o remolatxa, glicerina, olis aromàtics i essències naturals i es ús es limita a el consum en cachimbas, existint la creença errònia que aquest tipus de tabac no és perjudicial per a la salut.

La Guàrdia Civil, alerta sobre l'adquisició i el consum d'aquest tipus de tabac que, no podria comptar amb garanties suficients de qualitat, a l'espera del que determinin les anàlisis oportunes als quals serà sotmès.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades