Back to top

La Guàrdia Urbana ensenya als alumnes de Reus a circular amb patinet elèctric

Prop de 800 alumnes participen aquest curs de les sessions pràctiques del programa d'educació viària sobre com circular amb patinets elèctrics per la via pública.

Després de les xerrades als instituts reusencs, arriben les sessions teòrico-pràctiques al Parc Infantil de Trànsit. Per fer-ho possible, l'Ajuntament ha adquirit 4 patinets elèctrics. D'aquesta manera, l'alumnat de 4t d'ESO i 1r de BAT poden posar en pràctica les normes d'ús d'aquest vehicle de mobilitat personal i conèixer les principals infraccions que els usuaris acostumen a cometre.

Principals infraccions

guàrdia urbana, patinets, educació viària

Circular dues persones a sobre del patinet, per les voreres o dur auriculars són algunes de les infraccions més comunes. El casc, en canvi, no és obligatori però sí que és recomanable. Tal com detalla el responsable d'educació viària de la Guàrdia Urbana, Pedro Víctor del Toro, les sancions poden variar depenent del grau de la infracció, a partir dels 100 euros.

Més de 160 actes durant el primer trimestre del 2021

La formació incideix en totes aquelles normes que han entrat en vigor a principis d'any i que la majoria de joves desconeix, la qual cosa genera situacions de risc i d'inseguretat. Pel que fa al 2021, la Guàrdia Urbana ja ha aixecat més de 160 actes a usuaris de patinets elèctrics.

Paraules clau:

Notícies relacionades