Back to top

La Guàrdia Urbana prohibeix les matinades espontànies

Un grup de grallers de la ciutat s’havien congregat per seguir una de les tradicions més vives de les festes majors: interpretar el toc de matinades per despertar la ciutat. Els han fet parar.
grallers

Les 8 del matí. Dia de Sant Pere. En un any normal, la plaça del mercadal estaria plena de joves que retiren després de la revetlla a dormir i a carregar forces. Aquest 2020 la plaça és plena de joves que es lleven per arrencar una festa major estranya. 

Però en ambdós escenaris, el toc de matinades hi és present. Enguany el grup Xalocs l’interpreta des del Campanar per a tota la ciutat. I un grup de grallers han decidit que també ho volien fer. La Guàrdia Urbana, al•legant que no estan permeses les aglomeracions i que no es poden tampoc incentivar. Per això els han obligat a aturar-se i fer marxa enrere.

La versió de l'Ajuntament

Fonts de l'Ajuntament de Reus s'han posat en contacte amb aquest mitjà per explicar que l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha trucat als grallers un cop s'ha assebentat de l'incident. Segons aquestes fonts, l'alcalde ha parlat amb la Guàrdia Urbana perquè es permetessin fer les matinades. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades