Back to top

La Guàrdia Urbana de Reus intensificarà el control a les zones d'oci nocturn

Les principals infraccions que es controlaran són les molèsties per sorolls, orinar o consumir alcohol a la via pública, entre altres

Aquest cap de setmana, la Guàrdia Urbana de Reus intensificarà el control de les conductes incíviques que es puguin produir a les zones d'oci de la ciutat, especialment al voltant del passeig Mata.

Les principals infraccions de l'ordenança de civisme que es controlaran són les molèsties per sorolls, orinar al carrer, el consum d'alcohol a la via pública causant molèsties als veïns o embrutar la via pública, entre altres.

El dispositiu policial preveurà:

  • Reforç del servei de nit, amb més patrulles, uniformades i de paisà, que realitzen tasques de prevenció i denúncia de les infraccions que generin persones que no respecten el descans veïnal o que duen a terme actes d’incivisme.
  • Controls de drogoalcoholèmia que portaran a terme les patrulles de trànsit.
  • Controls de concentracions de persones que surten fora dels locals per xerrar o fumar i que aixequen el to de veu, molestant els veïns.
  • Control dels horaris per aconseguir realitzar el tancament en hora d’una manera ordenada, ràpida i segura, a més de la neteja de l’entorn immediat per part dels establiments a la fi de l’activitat.

Comissaria Mòbil de Proximitat i Punt Violeta

La Comissaria Mòbil de Proximitat farà un servei especial aquest cap de setmana al voltant del passeig Mata. Per primera vegada funcionarà en horari nocturn i com a reforç del dispositiu policial de control a les zones d'oci de la ciutat. La unitat mòbil s'estrenarà, també, com a Punt Violeta.

Els Punts Violeta són espais d’informació, prevenció, visibilització i sensibilització respecte a les violències masclistes i actituds sexistes que es donen en l'àmbit de l'oci, principalment en el nocturn. Són un dels instruments per evitar agressions sexistes i actuar quan se'n produeixen, tal com preveu el Protocol contra les Agressions Sexistes a les Festes Populars de l'Ajuntament de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades