Back to top

La Guàrdia Urbana de Reus reconeix els mèrits professionals

Amb motiu del dia de Sant Miquel, festa patronal de la Guàrdia Urbana, es van atorgar reconeixements a diversos agents dels cossos de seguretat

La Guàrdia Urbana de Reus ha celebrat aquest dijous, 29 de setembre, al Teatre Bartrina l’acte de lliurament de les distincions als membres del cos de seguretat municipal en reconeixement dels serveis prestats, als serveis distingits i al mèrit professional, així com al mèrit ciutadà. L’acte, que s’emmarca en la celebració de la festa patronal de la Guàrdia Urbana de Sant Miquel, ha estat presidit per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme, Dolors Vàzquez, i ha comptat amb la presència de representants del departament d’Interior de la Generalitat i de la resta de cossos i forces policials, així com representants del moviment veïnal.

Les distincions que s’han lliurat són les següents:

Medalla de bronze

 • 15 anys de servei a dos agents de la Guàrdia Urbana.

Medalla d'or

 • 30 anys de servei a 7 components de la Guàrdia Urbana: 2 agents, 4 caporals i 1 sergent.

Medalla al servei distingit

Guàrdia Urbana
 • A un agent de la Guàrdia Urbana pel servei realitzat el 7 de gener de 2022, quan va assistir a un home que s’intentava suïcidar i va aconseguir que deposes l’actitud, sent finalment rescatat per bombers.
 • A un caporal i dos agents de la Guàrdia Urbana pel servei realitzat el 5 de febrer de 2022, on per la decisió i rapidesa en l’actuació van poder salvar un home amb intent de suïcidi i parada cardiorespiratòria fins a l’arribada dels serveis sanitaris.
 • A tres caporals i un agent de la Guàrdia Urbana pel servei realitzat el 25 de maig de 2022 quan van actuar en una baralla amb quatre persones implicades, en la qual una persona va resultar apunyalada, si bé van poder salvar la vida de la víctima gràcies a la ràpida intervenció, evitant que el continuessin agredint, assistint-lo i finalment detenint a l’autor.
 • A un agent de la Guàrdia Urbana pel servei realitzat el 9 de juliol de 2022, quan estan fora de servei, va observar un accident entre dues motocicletes a la C-242 i va assistir les persones i va regular el trànsit fins a l’arribada dels Mossos d’Esquadra i serveis sanitaris.
 • A una inspectora del Cos Nacional de Policia, un sergent i 4 agents del Cos Mossos d’Esquadra i a tres caporals i agents de la Guàrdia Urbana per l'operació CAVE-SEGAB, duta a terme entre la Unidad de Droga y Crimen Organizado de CNP, la Unitat d'Investigació de CME i Unitat d'Investigació de la Guàrdia Urbana que va suposar una investigació de 8 mesos i va culminar amb l'entrada i perquisició a 12 immobles a Reus i rodalia amb el següent resultat: i investigació/detenció de 13 persones per delictes de tràfic de drogues, organització criminal, tinença d'armes i explosius entre d'altres; Intervenció de gairebé 3 quilos de cocaïna, 2 quilos de marihuana, 300 grams d'haixix, una plantació inodor, pastilles d'èxtasi, MDMA, LSD i altres drogues; i Intervenció de 90.000 euros. Intervenció de diversos dispositius mòbils i vehicles.

Medalla al mèrit ciutadà

Guàrdia Urbana
 • A un ciutadà de Reus per l’actuació duta a terme el 26 de març de 2022 quan va observar un atropellament greu a l'Av. Països Catalans, i veient que el conductor volia fugir, el va retenir fins a l’arribada de la Guàrdia Urbana.
 • A un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona per la seva actuació fora de servei el 3 de març 2022 quan va observar un accident al carrer Pare Manyanet en el qual el conductor anava sota els efectes de l’alcohol, fent conducció temerària i va crear perill amb risc per als escolars de l’escola Pare Manyanet. L’agent va avisar la Guàrdia Urbana i va retenir el conductor fins a l’arribada de la Guàrdia Urbana. El conductor va donar una taxa d'1,98 mg/l i va ser detingut.

Medalla al mèrit professional

 • A un agent de la Guàrdia Urbana per la seva trajectòria professional durant més de 36 anys, i en especial a la Unitat d’Educació Viaria, i Unitat administrativa.
 • A un agent de la Guàrdia Urbana per la seva trajectòria professional durant més de 39 anys al cos, i en especial a la Unitat d’Atestats, especialitzant-se en la reconstrucció d’accidents, el qual ha compartit aquests coneixements mitjançant la formació d’altres agents.
 • A l'Inspector cap del Cos Nacional de Policial, amb motiu de la seva tasca com a sotscap de la comissaria de Reus i, especialment, per la seva implicació i disponibilitat en el foment i coordinació de dispositius policials d'estrangeria i documentació entre els cossos policials.
 • A un caporal de la Guàrdia Civil amb motiu de la seva tasca com a caporal de la Patrulla Fiscal i de Fronteres amb base a Cambrils i, especialment, per la seva implicació i disponibilitat en la planificació i execució coordinada de campanyes preventives i dispositius conjunts entre cossos policials, així com el seu assessorament en matèria d'aeronaus no tripulades.
 • A un sergent dels Mossos d’Esquadra amb motiu de la seva tasca com a Sergent Cap de l'oficina d'atenció al ciutadà de l'ABP Baix Camp - Priorat a Reus i, especialment, per la seva implicació en la millora de la tramitació dels atestats policials així com la seva disposició a la millora continuada dels procediments i el suport en la formació de la plantilla de la Guàrdia Urbana.
 • A un sergent dels Mossos d’Esquadra amb motiu de la seva tasca com a Sergent Cap de Torn en la Unitat de Seguretat Ciutadana a Reus i, especialment, per la coordinació amb els sergents responsables del servei de Guàrdia Urbana i la seva implicació en els dispositius de seguretat ciutadana realitzats conjuntament.

Diploma al servei distingit

Guàrdia Urbana
 • A dos agents de la Guàrdia Urbana pel servei realitzat del 26 de març de 2022 i la seva especial implicació, dedicació i meticulositat per descobrir les causes i circumstàncies de l’accident, així com la confecció i finalització de l’atestat instruït per accident de trànsit amb ferit molt greu i detenció del conductor.
 • A un caporal i cinc agents de la Guàrdia Urbana pel servei realitzat el 20 d’agost de 2022 quan van localitzar a dues persones barallant-se amb arma blanca i van reduir i evitar que es produïssin lesions greus, malgrat les amenaces de mort que havia rebut una de les parts implicades.

Diploma al mèrit professional

 • A dos treballadors de l’Ajuntament de Reus per la seva col·laboració i professionalitat amb la Guàrdia Urbana de Reus des del Departament de Sistemes d’Informació i Telecos.
 • A dues treballadores de l’Ajuntament de Reus per la seva col·laboració i professionalitat amb la Guàrdia Urbana de Reus des del Departament Gestió i Administració de Personal.
 • A dues treballadores de l’Ajuntament de Reus per la seva col·laboració i professionalitat amb la Guàrdia Urbana de Reus des del Departament de Gestió Econòmica i Pressupostaria.
 • A una funcionària de l'Àrea Administrativa de la Guàrdia Urbana per la seva especial implicació i professionalitat en les tasques de gestió i tramitació d'expedients administratius de la Guàrdia Urbana.
 • A una funcionària de l'Àrea Administrativa de la Guàrdia Urbana, per la seva especial implicació i professionalitat en realització de les tasques de gestió i tramitació d'expedients administratius del cos.
 • A dos agents de la Guàrdia Urbana en excedència per la seva especial dedicació i implicació en el desenvolupament i posada en marxa de l’aplicatiu de gestió integral de la Guàrdia Urbana.

Paraules clau:

Notícies relacionades