Back to top

La història del "Reus de les sis copes", al Museu de Reus

Entre el 1967 i el 1972 el Reus Deportiu va guanyar sis Copes d'Europa consecutives. A partir del gener del 2022, el Museu Salvador Vilaseca acollirà una exposició que homenatjarà els autors d'aquella fita.

L'hoquei patins és, històricament, l'esport rei de la identitat col·lectiva reusenca, especialment gràcies als èxits internacionals del Reus Deportiu a la dècada dels seixanta i dels setanta del segle passat. Rere la brillant trajectòria d'aquell equip -sis vegades campió d'Europa, entre el 1967 i el 1972-, el capità Joan Sabater es va convertir en el millor esportista de la història de Reus i una figura indiscutible de l'esport català.

L'exposició "El Reus de les sis copes, Joan Sabater i l'època daurada de l'hoquei reusenc", és un projecte comissariat per Joan Navais i coordinat per Xavi Guix, que neix gràcies a la col·laboració amb l'Institut Municipal Reus Cultura, el Centre de Lectura i el Laboratori d'Estudis Socials de Reus.

El projecte preveu una exposició que il·lustri la trajectòria esportiva ascendent de l'hoquei patins i, al mateix temps, analitzi el paper social i simbòlic que ha jugat en la identitat reusenca contemporània. Així mateix, l'exposició també serà un homenatge públic a Joan Sabater i a tots els jugadors que van integrar el Reus de les sis copes. L'exposició es realitzarà a la sala petita del Museu Salvador Vilaseca, del 13 de gener al 20 de febrer de 2022.

També es duran a terme diverses activitats complementàries, com ara visites a escoles o una conferència del periodista Josep Cruset, autor del llibre "L'aventura del gran Reus" que, sota el títol "L'equip que mai caminava sol", tindrà lloc a la Sala Emili Argilaga del Centre de Lectura el 18 de gener a les 19 h.

Ajuda'ns a escollir el millor Reus de la història. Entra AQUÍ

Paraules clau:

Notícies relacionades