Back to top

La importància dels petits canvis en la llengua

La lingüista Gemma Rigau ha abordat els possessius al català en una nova jornada de conferències a la Fundació Privada Reddis

Les llengües evolucionen i això les manté vives. Si no evolucionen, són llengües mortes. Aquesta és la tesi que ha defensat Gemma Rigau a la fundació Privada Reddis, en una nova xerrada al voltant de l'educació. L'acte, com sempre en aquest cicle de conferències, va versar al voltant de com i de quina manera s'educa.

En aquest cas, Rigau va oferir tot un mostrari d'exemples al voltant del concepte de possessió en la llengua catalana i les influències del castellà en la parla del dia a dia pel que fa als possessius.

Una autèntica classe magistral sobre com parlar i com fer ús de la llengua, que, com Rigau admet, es veu influenciada constantment per altres idiomes o també per maneres de fer i pensar dels nous parlants.

La sentència del castellà a les aules

Rigau apel·la a la necessitat de continuar ensenyant en català, en un moment en el qual els tribunals han imposat el 25% de classes en castellà a l'escola. "Jo m'he passejat per Reus i la gent parla un castellà impecable; també he sentit català... però no ens fa falta que ens imposin el castellà a l'escola".

Diu Rigau que "som nosaltres els que hem de decidir al final de l'etapa educativa si els nens i nenes saben o no parlar en català o en castellà". Considera que al llarg dels cursos sempre hi haurà alumnes que aprenguin millor o pitjor una llengua, però que "no podem permetre és que siguin els jutges els que ho decideixin", ha reblat. 

Paraules clau:

Notícies relacionades