Back to top

La incertesa de GINSA impacta la plantilla

El trencament dels centres d'Amposta i Tortosa amb l'empresa ha suposat 6 acomiadaments, 33 recol·locacions i la no renovació de contractes que expiren. La plantilla denuncia també abaixades de sou.
Imatge d'una de les protestes de la plantilla de GINSA

Els hospitals d'Amposta i Tortosa han trencat la seva relació amb GINSA, fet que ha suposat un impacte directe tant en la facturació de l'empresa, que n'ha perdut un 23 %, com en la plantilla, que ha viscut acomiadaments i recol·locacions de l'empresa cap al centre, que els garanteix el lloc de treball. El president del comitè d'empresa, Carles Bergadà, explica que 'són 6 acomiadaments, 5 o 6 persones que pel seu compte han demanat l'alta voluntària i que no s'han cobert i uns quants contractes que no es renoven. En aquests moments són 5 o 6 també, al llarg de l'any no sé quants més n'hi pot haver, perquè això serà un degoteig, a mesura que es vagin acabant difícilment s'aniran renovant; també hi ha hagut baixades de sou'.

Expliquen que dilluns es van assabentar dels acomiadaments quan ja s'havien produït, i que segueixen vivint intranquils. Temen, també, que el 18 d'abril es reprodueixi la situació actual. És quan acaba el concurs de l'Hospital Comarcal de Móra que suposa, de nou, un 20 % de la facturació de GINSA. Bergadà assegura que 'no sabem quina repercussió hi haurà, evidentment la casa ha està molt ajustada, i un 20 % més ens pot fer molt de mal. Ja portem més d'un any, i el que ens queda, malament... D'aquí ve que hi h hagut gent que se n'ha anat voluntàriament, si l'ambient de treball fos el que hi hauria d'haver, la gent no marxaria'.

El pla de contingència que s'està executant l'assumeixen amb resignació sense deixar de lamentar els acomiadaments. Consideren que no s'hauria d'haver arribat en aquest punt, però admeten que no estava a les seves mans evitar-ho.

Paraules clau: