Back to top

La incertesa per la Covid frena les expectatives de les agències de viatges

Aquest estiu les agències vendran entre un 10 i un 15% més de viatges que l'any passat, però menys del previst per la irrupció de la cinquena onada. No situen la normalitat del sector fins el 2023.

L'avançament en la vacunació, el cansament davant les restriccions i les ganes de viatjar feien preveure, a la primavera, una temporada turística més favorable. Però la irrupció de la cinquena onada ho ha capgirat tot.

Canvien les prioritats dels viatgers

La pandèmia ha provocat canvis en els criteris dels viatgers a l'hora d'escollir destinació, ja que es fixen, sobretot, en els requisits que exigeixen els diferents països per anar-hi. A més, la contractació d'assegurances és ara una prioritat per tothom, i les reserves de viatges es fan més a última hora que mai.

Quan es recuperaran els nivells prepandèmia?

El programa de l'IMSERSO, previst per a la tardor, donarà un impuls al sector. Malgrat tot, els agents turístics, no preveuen la tornada a una certa normalitat fins a l'any 2023, tot i que auguren per l'any vinent una millora dels nivells de venda respecta els d'enguany. 

Paraules clau:

Notícies relacionades