Back to top

La incidència de la COVID-19 també repunta a Reus

El dimarts, 29 de juny, el CAP Sant Pere va atendre prop de 300 persones per símptomes compatibles o contactes estrets de casos positius.

La situació pandèmica s'està tornant a complicar amb un repunt dels casos de COVID-19 arreu de Catalunya i Reus no n'és cap excepció. El relaxament de les mesures d'autoprotecció, la celebració de Sant Joan i Sant Pere i els viatges de finals de curs, entre d'altres, estan començant a tenir els seus efectes: el passat cap de setmana ja es van multiplicar per 10 les consultes a urgències dels Centres d'Atenció Primària de la ciutat i dimarts, dia central de la Festa Major, es van atendre prop de 300 persones al CAP Sant Pere per símptomes compatibles amb el virus o per haver estat contacte estret d'algun cas positiu.

Com a la resta del país, els joves continuen sent el principal punt d'atenció coincidint amb el relaxament de les mesures, l'augment de les trobades en l'àmbit privat -ja sense límit- i la reobertura de l'oci nocturn. Els indicatius pandèmics també continuen creixent a Reus: en només un dia, a la ciutat s'ha passat de 179 punts d'índex de rebrot als 257. I l'Rt també ha passat de 2,06 a 2,32. Dades molt allunyades de les de la setmana passada, quan eren una cinquena part de les actuals.

Punt de vacunació al CIMIR Mas Iglesias de Reus

La vacunació frena els ingressos

El procés de vacunació continua en marxa, obert des d'ahir a tots els grups d'edat. Ahir dimecres, de fet, només es va produir un ingrés per coronavirus a l'Hospital Sant Joan de Reus, un home de 53 anys que no estava vacunat. És l'únic que queda ingressat a planta, segons les dades facilitades pel Departament de Salut. Aquest dimecres es van vacunar unes 600 persones més amb la primera dosi, gairebé mil més amb la segona. S'arriba gairebé ja als 60.000 reusencs que han rebut, com a mínim, una de les dues dosis del vaccí.

Demana hora aquí

Tot plegat, 24 hores després que els joves d'entre 16 i 29 anys ja hagin pogut començar a reservar dia per vacunar-se. Una convocatòria que durant les primeres hores ha tingut molt èxit, exhaurint tots els horaris i cites disponibles pels primers quinze dies de vacunació, tant al Centre de la Imatge del Mas Iglésias, com al punt de vacunació massiu de l'Anella Mediterrània de Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades