Back to top

La inflació fa trontollar el Banc dels Aliments

Tot i que fa poc va realitzar el seu tradicional Gran Recapte, alerta que la situació és molt complicada i demanen que la gent, en la mesura del que pugui, no deixi de col·laborar amb ells.

La situació a les entitats que vetllen per les famílies més necessitades, com el Banc dels Aliments, és molt pitjor que en anys anteriors: la crisi econòmica ha provocat un descens de donacions i el poder adquisitiu d'aquestes entitats s'ha ressentit per la inflació. Ara poden comprar menys amb els diners que tenen i la inflació dels productes alimentaris ha pujat fins a un 16%, pel qual amb els mateixos recursos tenen accés a menys quantitat de diners. També els ha afectat molt que les grans superfícies han deixat de donar tots els aliments que donaven abans.

Tot i que fa només un mes que es va celebrar el Gran Recapte i la gent va ser molt solidària, amb el gran volum d'usuaris que tenen, aguantaran aquests aliments com a màxim 2 mesos. És per això que continuen apel·lant a la solidaritat, i demanen que la gent no deixi de col·laborar amb ells perquè qualsevol es pot trobar amb aquesta situació.

Persones amb feina que no arriben a final de mes

A més, adverteixen que cada vegada és més comú trobar a persones amb feina i llar pròpia que es veuen obligats a recórrer a aquest tipus d'ajudes bàsiques perquè no poden arribar a final de mes.

Paraules clau:

Notícies relacionades