Back to top

La Junta Electoral de Reus rep 700 peticions per no formar part de les meses electorals

Només a Reus hi ha 1.200 persones cridades a formar part de les meses. La Junta Electoral de la zona de Reus cobreix, a més de la capital del Baix Camp, diversos municipis del territori.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha publicat aquest dimarts les dades de les excuses rebudes per part dels ciutadans cridats a les meses electorals en vista el 14 de febrer i que no volen o no poden anar-hi. Segons el tribunal, a la zona de Reus 687 persones han presentat un escrit amb la documentació annexa corresponent per poder eximir-se d'anar a les meses el dia de les eleccions. 

Les xifres són extraordinàriament altes, tenint en compte que les zones de Vic o Igualada, per posar dos exemples, han rebut 463 i 384 peticions respectivament. De fet, només la zona de Sabadell té més peticions que Reus, amb 1.012. 

Tot el que necessites saber si et toca estar en una mesa electoral

La setmana passada, un advocat de Reus explicava al Notícies Vespre quins són els supòsits que permeten excusar-se de participar en una mesa electoral. Bàsicament són motius relacionats amb persones dependents, amb tasques professionals -com l'àmbit de la salut- o també amb l'edat (els majors de 65 anys poden excusar-se sense cap tipus de problema). Per a fer-ho només cal justificar-ho i documentar-ho a la Junta Electoral, que dirimirà la qüestió. Just considera que cal presentar un escrit assessorats per un lletrat. 

Paraules clau:

Notícies relacionades