Back to top

La lluita contra el càncer té una nova cita a Cambrils

Per tercer any consecutiu, aquest diumenge se celebrarà a Cambrils la iniciativa 'Deixa't prendre el pèl'. La voluntat dels organitzadors és obrir l'esdeveniment a un públic més general i fa una crida a les dones per prendre-hi part.
La lluita contra el càncer té una nova cita a Cambrils

El càncer infantil representa un 2% de tots els tipus de càncers que existeixen actualment. Per aquest motiu, la recerca és vital per poder avançar en els tractaments i aconseguir augmentar l'esperança de superar la malaltia, que a dia d'avui se situa al 80%. A Cambrils, fa tres anys que la façana marítima acull la iniciativa 'Deixa't prendre el pèl', que mobilitza la població amb la voluntat de recaptar finançament per a la investigació. Enguany, com a novetat, l'esdeveniment vol obrir-se al públic general i en especial, a les dones. Així, l'impulsor de la iniciativa Javi Torrente ha posat èmfasi en el públic femení.

Els diners que es recaptin aniran destinats a l'hospital la Vall de Hebrón. Des del centre hospitalari, el metge Josep Sánchez Toledo ha posat l'accent en les tres línies d'investigació que lidera actualment i en la importància de comptar amb fons econòmics per tirar endavant la investigació. En passades ocasions, el finançament recaptat es va destinar a d'altres entitats que lluiten contra el càncer, com és el cas de l'Afanoc.

Així doncs, diumenge a partir de les deu del matí i fins les tres de la tarda, el port cambrilenc s'omplirà amb uns noranta barbers i perruqueres vingudes d'arreu que s'encarregaran de tallar cabell i barbes. Però a més, per aquesta edició s'ha plantejat activitats ben variades, des de tallers de globoflèxia a stands amb tapes dels patrocinadors. De fet, l'augment d'sponsors ha fet possible l'ampliació d'activitats adreçades a tots els públics.

En l'anterior edició, es van realitzar més de 800 serveis de tall i aquest cap de setmana s'espera poder superar aquesta xifra, encara que en major mesura, conscienciar a la ciutadania de la importància de la recerca mèdica.

Paraules clau:

Notícies relacionades