Back to top

A la llum de 10.000 espelmes

Després de dos anys a les fosques, el Concert solidari de les Espelmes de Riudecanyes ha aplegat 1.100 persones per celebrar la seva 9a edició tot il·luminant carrers i portals.

Prop de les 21:00 h i la llum de les espelmes ja il·luminava els carrers de Riudecanyes. En total, 10.000 candeles han tornat a dibuixar el paisatge càlid típic d'aquesta nit. Típic, però que s'havia trobat a faltar, ja que les darreres dues edicions no s'havien pogut celebrar com tocava a causa de la pandèmia. El 2020 i el 2021, es va aprofitar el Concert de Festa Major per dur a terme una petita representació amb espelmes, tot i que res comparable a la que, després de nou edicions, ja és una tradició. Des de l'Ajuntament de Riudecanyes mostraven incertesa abans del Concert, però estan satisfets amb la rebuda.

Amb ganes de tornar

L'esdeveniment ha aplegat desenes de visitants d'arreu del territori i vilatans que s'han mostrat desitjosos de carrer i de tornar a reunir-se. Alguns, fins i tot, han decorat els portals de les seves cases. Tot plegat es va començar a muntar el passat dijous a la tarda, amb les espelmes que han guarnit balcons i terrats. El nombre de candeles ha igualat el del 2019, tot i que s'ha anat incrementant progressivament des de la primera edició del Concert.

Música per acabar d'espurnejar la nit

A partir de les 22:30 h a la plaça 1 d'Octubre, el Duet Hemiòlia ha fet les delícies dels presents amb l'espectacle "Layla, un viatge d'esperança". Una combinació de música clàssica de Manuel de Falla, amb Paula Martí al piano i Jordi Bonilla a l'oboè. Una demostració de delicadesa amb un toc de solidaritat. I és que l'entrada ha consistit a l'aportació voluntària d'aliments i productes d'higiene personal i de la llar. A més, s'han col·locat unes guardioles solidàries en favor de Càritas Riudecanyes. L'AMPA de l'Escola Sant Mateu ha ofert el servei de barra, ja que després del concert, s'ha habilitat una zona de chill-out durant una hora.

concert de les espelmes

A les portes de la Festa Major

L'acte funciona com a prèvia de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, que se celebrarà durant el pròxim cap de setmana.

Paraules clau:

Notícies relacionades