Back to top

La manca de fires deixa tocat el sector de l'automòbil

La recent cancel·lació de la fira ExproReus ha trasbalsat un dels motors econòmics més importants del país. I és que segons asseguren des de firaReus, les concessionàries deixaran de guanyar uns 10 MEUR.

La Covid-19 ha generat pèrdues econòmiques en tots i cadascun dels sectors. I molts d'aquests es promocionen en alguna de les fires que organitza firaReus al llarg de l'any. Enguany, però, això no serà possible.

De fet, l'ExpoFira Km 0 va ser l'últim esdeveniment que va acollir firaReus abans que esclatés la Covid-19 al territori. Després d'aquesta, 5 fires més, previstes entre el març i el maig, es van haver d'ajornar o suspendre, com és el cas del Saló de la Moto o el Saló de la mascota, el Bestial. No obstant això, la que provocarà la pèrdua econòmica més important serà la recent cancel·lació de l'ExproReus, que s'havia de celebrar entre el 8 i el 12 d'octubre. 

I és que l'ExproReus suposa una injecció econòmica molt important, sobretot, per al sector de l'automòbil. De fet, l'impacte econòmic que genera aquesta fira només en el sector de l'automoció ronda els 10 milions d'euros.

firaReus treballa en una fira alternativa

Per aquest motiu, i tenint en compte aquestes xifres, els organitzadors ja treballen en una versió alternativa, tal com assegura la regidora d'Economia de l'Ajuntament de Reus i Consellera Delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, encara que algunes concessionàries no ho acabin de veure del tot clar.

Les vendes d'automòbils cauen entre un 30% i 40%

Els mesos de març, abril i maig són, juntament amb el juny i el juliol, els millors mesos de l'any per al sector de l'automoció. Un període de temps que enguany l'hem passat confinats o en procés de tornar a la nova normalitat.

Malgrat que durant els últims dos mesos, el sector ha viscut un repunt de vendes important, la caiguda d'aquestes respecte a l'any anterior se situa entre el 30 i 40%. Per aquest motiu, les concessionàries esperaven la fira ExproReus 2020 amb més ganes que mai, segons assegura el director comercial del Grup Jobacar, Xavi Piñol. 

En qualsevol cas, la Covid-19 també ha passat factura al segon sector més gran de Catalunya, després de l'Alimentació, i que dona feina a més de 143.000 persones.

Paraules clau:

Notícies relacionades