Back to top

La manifestació del 8M recorre els carrers de Reus

Durant el recorregut, s'han sentit càntics contra l'opressió com "una vestimenta, no és un sí" o "no són mortes, són assassinades"

Una trentena de manifestants han arrancat poc després de les 9 del matí des de l'estació d'autobusos dirigint-se cap a la seu d'Hisenda, situada al passeig de Misericòrdia. Durant el trajecte, en el que s'ha aturat el trànsit en diversos punts, s'han sentit càntics contra l'opressió que pateix el col·lectiu: "L'Estat opressor és un mascle violador", "una vestimenta, no és un sí" o "no són mortes, són assassinades" són alguns lemes que han fet servir. 

manifestació 8m reus feminisme

Un cop a la seu d'Hisenda, el col·lectiu ha llegit un manifest signat per la CGT en el que ha reivindicat els seus drets laborals, l'eliminació de la divisió sexual del treball i la precarització del sector de les cures. També han demanat, entre d'altres, la derogació de la reforma laboral i les pensions o han carregat contra el negacionisme de les desigualtats i la violència masclista. 

Després d'aquesta aturada, s'han dirigit fins a les portes de l'Institut Salvador Vilaseca per reclamar els drets del col·lectiu de l'ensenyament, altament feminitzat i que, segons han assegurat les manifestants, "és oprimit pel mateix Departament d'Ensenyament". 

manifestació 8m reus feminisme

Tot seguit les manifestants s'han dirigit cap a Tarragona a participar de la manifestació unitària convocada per la Plataforma 8M Camp.

Paraules clau:

Notícies relacionades