Back to top

La Marató de Donants de Sang espera superar les 800 donacions

El teatre Fortuny acollirà aquest dijous la Marató de Donants de Sang de 9 del matí a 9 del vespre, 12 hores ininterrompudes de recollida de sang i plasma sota el lema 'La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dónes'.
La Marató de Donants de Sang espera superar les 800 donacions de l'any passat

Superar les 800 donacions de sang. Aquest és el repte d'enguany de la Marató de Donants de Sang de Reus, que se celebrarà aquest dijous al teatre Fortuny de 9 del matí a 9 del vespre. Durant dotze hores ininterrompudes, els reusencs podran anar a posar el seu granet de sorra per resoldre la situació crítica de manca de sang que hi ha a Catalunya, una davallada de donacions que es repeteix cada tardor. "Hem passat un mes de setembre no molt bo i encara estem en una situació regular. Encara que no estem en una alarma greu, tenim reserves per a sis dies, quan el més òptim seria per a deu o onze dies", explica la directora del Banc de Sang i Teixits al Camp de Tarragona, Virginia Callao. "Pel que fa a l'O negatiu, la setmana passada vam tenir una alarma severa perquè només teníem reserva d'aquest tipus de sang per a un dia", afegeix Callao.

Aquest any el lema de la Marató és 'La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dónes', una proposta que vol imitar les caixes regal d'experiències per animar altres persones a donar. "Hem pensat que seria diferent regalar aquestes súper-experiències de venir a regalar 20 minuts i salvar tres dies amb cada donació", diu Virginia Callao.

A banda de les donacions de sang, la plaça del Prim també acollirà activitats durant tot el dia, com demostracions de ball, actuacions musicals i també de la Colla Gegantera i dels Xiquets de Reus. L'Hospital Sant Joan de Reus rep al voltant d'una quinzena de donacions de sang diàries, i l'objectiu és incrementar també aquesta xifra i augmentar el miler de donacions que cada dia es recullen a nivell de Catalunya.

Paraules clau: