Back to top

La Marató de Donants de Sang de Reus vol recollir 1.000 donacions

El Teatre Fortuny tornarà a ser, una vegada més, l'escenari de la Marató de Donants de Sang. Aquest dijous, 24 d'octubre, es durà a terme aquest certamen amb l'objectiu de millorar les reserves de sang a Catalunya. La iniciativa també proposa que els donants es converteixin en #sangfluencers i facin difusió de la campanya a través de les xarxes socials.
La Marató de Donants de Sang de Reus vol recollir 1.000 donacions

A Catalunya, a dia d'avui, hi ha reserves de sang per cobrir 6 dies de transfusions, però des del Banc de Sang s'estableix el nivell òptim de disponibilitat d'aquest recurs per a 10 dies. És per això que des de la ciutat de Reus s'organitza la Marató de Donants de Sang, un certamen que arriba a la seva 16a edició el proper 24 d'octubre per tal de millorar les reserves del Banc de Sang de Catalunya. La iniciativa proposa donar sang però a la vegada explicar-ho a les xarxes socials per tal de fer difusió de la importància de ser donant i és que, 6 de cada 10 catalans, no ho ha fet mai.

En general, pot ser donant de sang qualsevol persona major de 18 anys, amb bona salut i que pesi més de 50 quilos i en el cas de les dones, que no estigui embarassada. La sang és un recurs que es necessita sempre i és imprescindible en moltes intervencions hospitalàries. A més, els components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular. La Marató de Sang també serveix per què, qui ho vulgui, pugui donar plasma i medul·la òssia i es pot reservar hora a través del web del Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

Durant tot el dia de la marató, el Teatre Fortuny també acollirà diverses activitats organitzades per entitats de la ciutat per tal de convertir-la en una jornada festiva.

Paraules clau:

Notícies relacionades