Back to top

La Marató de Sang a Cal Massó vol recaptar 600 donacions

El Centre d'Art Cal Massó acollirà la Marató de Donants de Sang el dimecres 26 i el dijous 27 d'octubre.

550 donacions de sang i una cinquantena de plasma. Aquest és el repte que es proposen des del Banc de Sang i Teixits per a la nova Marató de Donants de Sang, que acollirà el dimecres 26 i el dijous 27 d'octubre, de les nou del matí a les nou del vespre.

Durant els anys de pandèmia, amb el tancament d'universitats i escoles, el teletreball de les empreses i la disminució de jornades de divulgació de la donació, menys persones s'han iniciat en aquesta pràctica. A més, setembre ha estat un dels mesos amb menys donació. En canvi, l’activitat als hospitals s’ha mantingut estable, de manera que les reserves han anat baixant. Ara cal remuntar-les abans del pont de l’1 de novembre, ja que actualment hi ha sang per a quatre dies, quan n'hi hauria d'haver per a vuit.

Així, totes les persones que tinguin entre 18 i 70 anys, que pesin 50 quilos o més, i que no estiguin embarassades, poden apropar-se a donar sang i plasma a Cal Massó. Serà allà mateix on, amb motiu de la marató, l'artista reusenca Fina Veciana presentarà el seu darrer projecte, titulat 'batecs'.

Paraules clau:

Notícies relacionades