Back to top

La marató de sang no aconsegueix els objectius però no defalleix

La marató de sang s'acaba avui sense haver assolit l'objectiu de 10MIL donacions. Tot i això, des del Banc de Sang i Teixits es mostren satisfets per la resposta per part de la ciutadania, que ha permès comptar amb set dies de reserves de sang. Malgrat tot, fan una crida perquè les donacions no s'aturin en els propers dies.
sang

7.000 donacions de sang. És la xifra aproximada que s'han aconseguit durant la primera marató de sang de l'any. D'aquestes, dues-centes s'han dut a terme a l'hospital Sant Joan de Reus, un dels centres hospitalaris que s'ha adherit a la campanya.

Malgrat que no s'han aconseguit els objectius proposats en un inici, que s'elevaven a les 10.000 donacions, sí que s'han augmentat els dies de reserves de sang. Davant d'aquesta situació, recorden que calen mil donacions diàries a tot Catalunya.

La marató, que s'ha fet a tot Catalunya, posa el seu punt final aquest divendres. Per la propera gran cita per ser solidaris a Reus caldrà esperar fins l'octubre, mes en què es realitza la ja tradicional marató de sang al Teatre Fortuny. Malgrat tot, des del banc de sang insisteixen que aquest gest altruista es pot fer tots els dies de l'any i que cada donació pot arribar a ajudar fins a tres persones diferents en algun moment de la seva vida.

Paraules clau:

Notícies relacionades