Back to top

La Marató de Sang de Reus avança a bon ritme

Més de 300 persones han passat des d'ahir a primera hora del matí pel Cal Massó de Reus per participar en la Marató de donació de sang i plasma que s'hi està duent a terme.

Reus es troba en plena Marató de donació de Sang des d'ahir a primera hora del matí. Cal Massó està acollint una nova cita de solidaritat per donar sang i plasma. Abans de la pandèmia s'assolien un miler de donacions en aquestes jornades, però ara l'objectiu és arribar al mig miler de donacions de sang i la cinquantena de plasma. De moment, les xifres avancen a bon ritme i ja hi han passat unes tres-centes persones.

Ja hi han passat unes 300 persones

La COVID-19 ha suposat un canvi de paradigma en les donacions, ja que han passat de ser una acció espontània a una més planificada amb cita prèvia, una situació que ha fet baixar el nombre de donants en l'últim any i que les reserves del banc de sang siguin molt escasses.

Precisament, l'alta previsió de l'increment de la necessitat de transfusions de sang amb la represa de tractaments ajornats per la pandèmia, fa que sigui més necessari que mai que les reserves del banc augmentin. Els donants es poden inscriure a la pàgina web del banc de sang.

Paraules clau:

Notícies relacionades