Back to top

La marca municipalista 'ARA' vol fer el salt a les Diputacions i al Parlament

Després del pacte amb el PDeCAT anunciat la passada tardor ara mantenen contactes amb altres formacions del sobiranisme moderat i la dreta catalanista. Un pacte que també es veurà reflectit a Reus a les pròximes eleccions municipals

El partit municipalista Ara, nascut a Reus fa poc més d'una dècada, vol exportar el concepte de municipalisme a les institucions supramunicipals. Un plantejament que pot semblar contradictori, però que des del partit defensen per poder aconseguir més poder de decisió en aquells organismes que controlen el finançament de competències traspassades als mateixos ajuntaments.

Per a fer-ho, ja van signar un pacte amb el Partit Demòcrata la passada tardor i estan en negociacions amb altres formacions de l'espai ideològic de la dreta nacionalista que ocupava l'antiga convergència com són el Partit Nacionalista de Catalunya, Centrem o Convergents.

En una entrevista al Notícies Vespre d'aquest dimecres, el seu líder a la ciutat, Daniel Rubio, apunta que l'objectiu final d'aquest salt és tenir més capacitat d'incidència en decisions que afecten directament a la gestió municipal, però que pengen de decisions econòmiques de les Diputacions o la mateixa Generalitat de Catalunya. És el cas de l'atenció a la Gent Gran o els programes d'inserció laboral, per exemple.

L'anunci del pacte entre Ara Catalunya i el PDeCAT ja va provocar efectes a la ciutat: l'alcalde Carles Pellicer va deixar la militància del partit del qual formava part des de la desaparició de Convergència per no estar d'acord amb la decisió ni com es va fer pública.

Recupera l'entrevista 

Paraules clau:

Notícies relacionades