Back to top

La Mare de Déu de la Roca busca ermità

JONATÁN SORIANO

El Patronat de la Mare de Déu de la Roca ha tret a concurs la plaça d’ermità. La feina inclou la gestió del restaurant i l’hostatgeria, a més del manteniment i la vigilància de l’espai. Des de Canal Reus Televisió hem parlat amb la persona que se n’ha encarregat als darrers quatre anys per tal de conèixer una mica més com pot ser la vida a l’ermita i quines tasques requereix.

Quan parlem d’ermites i ermitans podem imaginar-nos la clàssica imatge cinematogràfica de senzillesa, soledat i espiritualitat. Però els temps avancen i amb ells l’adaptació de molts dels oficis tradicionals. Avui dia l’ermità no és una persona sola, pobre i necessàriament creient, sinó aquella qui es compromet a la gestió i la cura de l’ermita. Així ho ha demostrat en Josep Gomà que, juntament amb la seva família, s’ha encarregat durant els darrers quatre anys de que tot funcioni bé al santuari dela Marede Déu dela Rocade Mont-Roig del Camp.ç

Ara el Josep marxa per canviar d’aires i deixa la plaça en mans del patronat de l’ermita, que ja l’ha tret a concurs i espera la nova incorporació per a l’octubre.  Abans, però, el Josep ha volgut fer repàs del que, assegura, ha estat una experiència de vida única.

Les tasques que haurà de realitzar el nou ermità dela Marede Déu dela Rocasón, concretament, la gestió del restaurant i de l’hostatgeria de l’ermita, a més del manteniment de l’ordre i la neteja en tot el recinte. Unes responsabilitats que, tot i l’ambient de calma enmig de la muntanya, exigeixen un esforç constant i dur, a més d’un caràcter amb do de gent.

Pel que fa a les condicions de feina, la persona interessada ha d’estar registrada com autònoma i ha de viure a tot temps al pis de l’ermita. El seu salari consisteix en el total del benefici que s’obtingui del restaurant més la meitat dels ingressos de les hostatgeries. El termini de recepció de les postulacions finalitza el pròxim 31 d’agost i de moment s’han rebut vuit candidatures.