Back to top

La marihuana d'ús terapèutic, lluitant contra els tabús

La llei del Parlament que regula les associacions de consumidors de marihuana de Catalunya es troba suspesa a l'aire després que ara fa uns mesos, el Tribunal Constitucional també la tombés. Es tracta d'una situació que no ajuda a desencallar la legislació sobre l'ús medicinal d'aquesta planta.
ARSU

L'ús de la marihuana continua sent controvertit a la societat actual. El consum terapèutic no està normalitzat ni molt menys ben vist, una situació que genera dubtes entre els usuaris. En trobem a Reus, encara que prefereixen reservar la seva identitat. L'Anna -nom fictici per preservar la seva privacitat- explica com un familiar proper va patir crisis de dolor intens i que abans de subministrar-li pegats de morfina, la família va proposar administrar marihuana terapèutica per calmar el malestar físic. Gràcies a la recomanació d'un metge, l'Anna va saber quina dosi administrar i a la vegada, on aconseguir el producte. A través d'un club cannàbic, comprava marihuana. Aquesta, posteriorment, es deixava reposar amb oli que servia per amanir torrades que el familiar prenia abans d'anar a dormir. El resultat eren nits més tranquil•les, sense dolor i amb menys episodis de crisis. Es tracta d'una solució que a dia d'avui, el familiar de l'Anna no utilitza, a causa de la mala fama que té aquesta planta. Per aquest motiu, ha decidit prescindir d'aquesta eina.
 

Els últims passos legislatius que ha pres el Tribunal Constitucional, tot suspenent la llei del Parlament que regulava les associacions de consumidors de marihuana a Catalunya, tampoc han permès que el debat sobre el consum terapèutic de la planta es posi sobre la taula de manera seriosa. Professionals de l'àmbit sanitari apunten que l'ús d'aquesta planta pot ser beneficiosa pel cos a l'hora de calmar diferents dolors. Així ho assegura José Carlos Bouso, director de recerca de l'ICEERS, qui detalla que les aplicacions més recurrents de la marihuana terapèutica són pels dolors crònics. A la vegada, posa de manifest que altres països es troben més avançats en aquesta qüestió i reivindiquen més conscienciació.

En aquests moments, amb la llei catalana suspesa, les associacions de consumidors alerten que lluny de protegir el dret a la salut, la situació actual només fomenta el mercat clandestí.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades