Back to top

La mascareta continuarà sent obligatòria a l'exterior

Una decisió presa amb polèmica perquè s'ha votat de forma conjunta aquest dimarts amb una altra qüestió que no guarda cap mena de relació, la de la paga extra de les pensions.

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts allargar l'obligació de portar mascareta al carrer i espais oberts, una mesura vigent des de just abans de Nadal per a tota la ciutadania major de 6 anys. La decisió, de fet, s'havia de prendre aquest dimarts abans de la mitjanit, perquè era la data fixada per a la caiguda d'aquesta mesura de prevenció contra la propagació de la COVID-19.

A favor de convalidar el decret hi han votat finalment 162 diputats (PSOE, Unides Podem, BNG, Compromís i PNB), 153 ho han fet en contra (principalment PP, Vox i Cs) i hi ha hagut 28 abstencions, entre les quals les d'ERC, JuntsxCat, PdeCAT i la CUP.

Polèmica

Una aprovació que no ha estat exempta de polèmica perquè s'ha votat de manera conjunta amb un altre punt, que és la paga extra de les pensions, el que es coneix com a 'pagueta', que serveix per compensar la pèrdua de poder adquisitiu per l'efecte de l'IPC de 2021. La majoria de grups parlamentaris han criticat aquesta barreja de temes, que interpreten com un "xantatge". Ara es tramitarà com a projecte de llei per procediment d'urgència.

Què n'opinen els reusencs?

Sortim al carrer per saber si els reusencs i reusenques estan d'acord amb aquesta decisió o creuen que no és necessari portar mascareta als exteriors. 

Paraules clau:

Notícies relacionades