Back to top

La mascareta, un element de protecció complementari

Analitzem l'ús de les mascaretes per conèixer quines mesures de protecció són les adients per evitar un rebrot de contagis.
Una "mascareta barrera"

Els ciutadans tenim accés aquests dies a tres tipus de mascaretes per tal de prevenir el contagi de la COVID-19: les anomenades com 'mascaretes barrera', les 'quirúrgiques' o les 'filtrants'.

Les dues primeres són reutilitzables i, segons el Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, són també les més adients si hem de sortir al carrer i no podem mantenir la distància social.

Segons l'òrgan col·legiat,  però, la mascareta no evita contagis, i només és un complement a una bona higiene de mans, al distanciament social recomanat i a la protecció amb el braç quan es produeix tos o esternuts.

Com ens hem de col·locar bé  una mascareta adults i infants?

Per tal de col·locar-nos bé una mascareta hem de seguir uns passos ben senzills: rentar-nos les mans abans, tocar només la part exterior o les gomes per adaptar-nos-la a la cara i a les orelles i assegurar-nos que aquesta ens tapi boca, nas i barbeta.

Per retirar-la seguirem el mateix procediment, sempre amb les mans ben netes amb aigua i sabó abans i després que aquesta ja sigui inutilitzable.

Consulteu un vídeo sobre com fer un bon ús de la mascareta segons Tània Piqué, vocal del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona

Pel que fa als nens, els menors de tres anys no han d'utilitzar la mascareta per prevenir un possible cas d'asfíxia. Per la resta, és millor que ho facin mitjançant els pares.

160.000 mascaretes repartides

El Col·legi de Farmacèutics de Tarragona ja ha repartit un total de 160.000 mascaretes a hores d'ara. Asseguren que tothom podrà recollir la seva amb la targeta sanitària i que, abans de l'inici del desconfinament, és recomanable que es doni prioritat a les persones que més les necessitin, ja que les mascaretes arriben a les farmàcies progressivament.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades