Back to top

La MAT uneix les veus del Baix Camp contra el projecte

Hi ha poblacions com l'Aleixar, la Selva del Camp o Alforja, que queden gairebé totalment dins de la zona d'afectació directa de la infraestructura.

Cada dia són més les veus que s'aixequen en contra del projecte de la línia de Molt Alta Tensió impulsat per un clúster energètic Forestalia i que creuaria 180 quilòmetres de la demarcació de Tarragona des de l'Aragó. Tot plegat per dur fins a l'àrea metropolitana de Barcelona l'energia renovable que es produeixi a Terol.

Al Baix Camp, són diversos els municipis afectats per la MAT. Alguns dels nuclis de població, com l'Aleixar o la urbanització Portugal d'Alforja, fins i tot, quedarien a l'interior de la zona d'afectació directa d'aquesta nova infraestructura. Els batlles creuen que és totalment innecessària i que amb les línies existents actualment a Catalunya es pot absorbir la demanda de transport d'energia.

Lluita per aturar el projecte

Mentre l'equip tècnic designat per la quarantena llarga de municipis afectats de la demarcació continua redactant el paquet d'al·legacions a contrarellotge per aturar el projecte, alguns dels alcaldes afectats ja veuen aquest projecte com l'inici d'una bateria d'iniciatives que pretenen convertir el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre en un paradís per l'arribada de plantes fotovoltaiques i parcs eòlics de grans dimensions.

L'impulsor de la MAT, el clúster energètic aragonès Forestalia, va posar-se en contacte via postal amb gran part dels alcaldes dels municipis afectats. Va ser només uns dies abans de la publicació del projecte al BOE. A la missiva, el grup empresarial explicava els beneficis econòmics que l'empresa podia oferir a cada municipi durant la durada de l'explotació de la línia, prevista per quaranta anys.

Reus dona suport a aquesta lluita

El regidor de Medi Ambient de Reus, Daniel Rubio, ha expressat la seva solidaritat als pobles del Baix Camp i creu que Reus ha d'ensenyar quin és el projecte de la ciutat i quines són les alternatives que s'estan potenciant per no haver de dependre de l'energia de xarxes com la de la MAT. 

Paraules clau:

Notícies relacionades