Back to top

La meitat de la població no rep l'alarma de protecció civil durant el simulacre

Un dels grans errors que s'ha detectat és que telèfons amb operadores com Movistar o Orange no han rebut correctament aquest missatge d'alerta de prova

Aquest dimecres, 12 d'abril, s'ha celebrat un nou simulacre de Protecció Civil. En el cas d'avui, ha estat per a testar l'enviament d'alertes massives a telèfons mòbils a tota la Demarcació de Tarragona: des del Penedès fins a les Terres de l'Ebre. Fa unes setmanes ja es va celebrar una prova així a Lleida, i van obtenir-ne uns bons resultats.

En canvi, avui a Tarragona, la prova no ha anat com s'esperava. De fet, la meitat de les persones amb smartphone no han rebut l'avís, una problemàtica que han relacionat a les companyies de telefonia mòbil. Durant tot el dia d'avui, des del servei d'emergències mantindrà oberta una enquesta perquè tothom, hagi rebut l'alerta o no, pugui notificar-ho i així, poder traslladar-ho a l'Estat i faci les modificacions pertinents.  

ENQUESTA | Has rebut l'alerta del simulacre al teu mòbil?

Aquest sistema ja es va provar durant el simulacre d'accident químic el passat mes de novembre a Tarragona a tocar del polígon, i ara fa unes setmanes es va fer un primer simulacre a Lleida, l'Alt Pirineu i Aran quan la Generalitat va prendre el control del sistema d'alarmes. 

Problemes amb les operadores

Tot i això, la prova d'aquest dimecres a la província de Tarragona no ha funcionat tan bé com s'esperava. Segons dades provisionals, només la meitat de la població ha rebut els avisos als telèfons mòbils. Un dels grans errors que s'ha detectat és que telèfons amb operadores com Movistar o Orange no han rebut correctament aquest missatge d'alerta de prova. Uns errors que reportaran al govern de l'Estat per a intentar millorar-ho. 

Des de Protecció Civil remarquen la importància que la ciutadania respongui l'enquesta que es pot trobar a la seva web o xarxes socials, tant si s'ha rebut el missatge com si no, per a conèixer quin ha estat el funcionament d'aquest testeig. 
 
Durant la primera hora, s'han rebut més de 1.400 respostes, el que suposa només un 0,12 % del total de persones que estan censades en la zona d'actuació de la Demarcació.

Paraules clau:

Notícies relacionades