Back to top

La mesquita preveu inaugurar el seu nou espai a finals d'any

Les obres, que es van començar al gener, ja han arribat a la tercera i última fase. El nou espai estarà instal•lat a la nau adjacent i tindrà la funció de sala multifuncional per realitzar les diferents activitats que organitza la comunitat musulmana, com són les classes d'àrab o la recollida d'aliments.
Les obres, que es van començar al gener, ja han arribat a la tercera i última fase.

Les obres de la única mesquita de Reus ja han arribat a la darrera fase. Des del mes de gener, la Comunitat Musulmana reusenca està habilitant la nau adjacent a l'espai per convertir-la en una sala multifuncional que complementi la sala d'oració. Aquesta ampliació ja ha arribat a la recta final i es preveu enllestir-la a finals d'any. La tercera fase consisteix en enguixar, enrajolar, incorporar sanitaris i connexions d'aigua i llum. "Aquesta part serà la més costosa i la que ens portarà més temps acabar, però des d'un principi ja vam dividir les obres en tres fases i si els càlculs van bé, de cara a cap d'any hauríem de tenir l'obra acabada", reconeix el de la mesquita de Reus, Mohammed Said Badaoui.

El projecte té un pressupost previst de 120.000 euros i es basa en les aportacions econòmiques dels fidels. Fins ara ja s'han construït els pilars, l'altell i la separació dels diferents espais que ocuparan la sala, que anirà destinada a la resta d'activitats que organitza la comunitat a banda del culte. "Fem classes d'àrab per nens els caps de setmana, trobades, jornades i reunions per debatre amb joves i també afegirem el punt de distribució del banc d'aliments, perquè volem formar part d'aquesta xarxa", diu Badaoui.

Fins a 300 persones freqüenten diàriament la mesquita de Reus, tot i que segons Badaoui en hores puntuals com l'oració del migdia poden arribar a ser fins a 1000. Des de la Comunitat Musulmana es segueix demanant més espai pel culte tot i que s'ha denegat la petició d'obertura d'una segona mesquita a la ciutat.

Paraules clau: