Back to top

La mesquita de Reus, desbordada per l'arribada de joves immigrants

El centre demana instaurar un protocol que emmarqui aquestes situacions complexes de joves que ja no són menors d'edat i que arriben sense documents ni recursos.
la mesquita no pot fer front a l'allau de joves que demanen ajuda

La mesquita As-Sunnah, situada al polígon Granja Vila, reconeix que se sent desbordada davant l'allau d'arribades de joves immigrants que els demanen ajuda. Cada setmana reben algun jove que acaba d'arribar al país i no té allotjament ni manutenció. Una situació que ha augmentat des de l'estiu i va a més, i que té com a principal problema que no existeix un protocol per a aquests joves, que ja no són menors d'edat. "Tothom està parlant dels menors que arriben a Catalunya, però no s'està parlant d'aquests nois que no deixen de ser joves i estan arribant sense cap protocol vigent. Només demanem que ara que s'apropa l'hivern hi hagi un protocol perquè aquesta gent no dormi al carrer", explica el portaveu de la mesquita As-Sunnah, Mohamed Said Badaoui.

El perfil dels immigrants acostuma a ser d'homes joves d'entre 19 i 25 anys, que no tenen família a Reus i acudeixen a la mesquita per demanar ajuda. El centre els ofereix suport amb l'alimentació i el desplaçament, si és necessari, però no pot fer front al principal problema: l'allotjament. "No tenen on dormir, sabem de casos que estan dormint al carrer o a algun cotxe abandonat a un descampat", afegeix Badaoui.

Des de l'Ajuntament reconeixen que els immigrants en qüestió han de fer com qualsevol ciutadà que necessita recursos socials i dirigir-se a una entitat autoritzada per la Generalitat, com Càritas, o als serveis socials. La mesquita no està reconeguda per aquest reglament i per tant, no pot oferir-los allotjament, fins que no habiliti la nova nau que té en construcció i es registri com a entitat social.

Paraules clau: