Back to top

La mesquita de Reus es desconfina gradualment

Amb un aforament del 75% en aquesta fase 3, la comunitat musulmana està obligada a dur mascareta i catifa pròpia per entrar al lloc de culte.
Mesquita de Reus

Els musulmans ja poden anar a resar a la mesquita de Reus després que obrís a la fase 2 amb un 50% de l'aforament i que, actualment, en aquesta fase 3 ja pugui acollir-ne un 75%. La mesquita, tot i tenir la possibilitat d'obrir en fase 1, ha esperat fins a acabar el Ramadà, moment on s'hi acostumen a concentrar un gran nombre de fidels.

Només hi caben unes 250 persones

La capacitat de la mesquita és de 908 persones però de moment, per garantir la distància de seguretat, només hi caben unes 250. Desinfectar-se les mans a l'entrada i la sortida, l'ús de mascareta obligatòria i portar una catifa individual de casa són algunes de les condicions que els musulmans han de complir per accedir al lloc de culte. El portaveu de la mesquita de Reus, en Mohamed Badaoui, comenta que, de moment, l'afluència és molt reduïda i que molts musulmans encara no s'han animat a anar-hi presencialment.

Mesquita de Reus

Distància de seguretat mínima i desinfecció

El divendres al migdia és el moment de la setmana en què s'aglutinen més persones a la mesquita. Tot i això, l'espai vol garantir unes mesures i unes distàncies de seguretat mínimes per protegir la salut de la seva comunitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades