Back to top

La militància de Junts vota sortir del Govern

Aquest divendres a la tarda s’ha anunciat el resultat de la consulta interna al partit, amb un 55% de vots a favor de trencar amb ERC. 

Finalment Junts sortirà del govern de la Generalitat. Els 6.000 militants del partit cridats a les urnes per decidir el futur de l’executiu català han votat majoritàriament ‘no’ a seguir al Govern. 

De fet, la participació ha estat altíssima, amb prop d’un 80% de mobilització. D’aquests, el 55,73% ha votat sortir del govern, enfront d’un 42,39% que ha votat seguir-hi i un 1,88% de vots en blanc. 

El futur al territori

Al Baix Camp, la gran majoria de càrrecs electes s’havien posicionat a favor de quedar-se al govern. L’opinió generalitzada era que des del Palau de la Generalitat es pot aconseguir una posició de solidesa per encarar les municipals del 2023. 

Ara caldrà veure què passa amb Teresa Pallarès, delegada del govern a Tarragona i candidata de Junts a l’alcaldia de Reus. O amb Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona. També caldrà veure què comporta sortir del govern pels alcaldes de Junts al Baix Camp que volen revalidar el càrrec, per exemple, en municipis com Riudoms, Prades o les Borges del Camp.

Paraules clau:

Notícies relacionades