Back to top

La missa dominical de Sant Josep Obrer frega el límit d'aforament

L'activitat religiosa es manté malgrat la pandèmia, però ho fa amb restriccions de límit d'aforament al 30%. Un percentatge que en molts casos no suposa cap problema, però que en algunes esglésies, queda curt.

Des de la parròquia de Sant Josep Obrer de Reus celebren que la presència de feligresos a les misses dominicals no hagi baixat tot i la pandèmia, però això els ha obligat a plantejar-se fer una segona eucaristia per poder mantenir l'aforament màxim del 30%.

Els fidels afirmen sentir-se segurs al centre de culte, i asseguren que s'han adaptat molt bé a les mesures de seguretat per evitar la propagació de la covid-19.

Esglésies obertes i espais culturals tancats?

En els darrers dies s'ha estès la polèmica sobre el diferent tracte que reben l'activitat religiosa i l'activitat cultural, que l'han obligat a tancar. El mossèn de la parròquia de Sant Josep Obrer reconeix que no entén gaire perquè els espais culturals no se'ls permet obrir amb l'aforament limitat. Un altre tema, afegeix, és "que vulguin obrir si només se'ls permet fer-ho a un 30% de l'aforament, però els haurien de deixar l'opció". 

El responsable de la pastoral afirma que, per a ell, la principal diferència està en què en l'àmbit cultural es mesura la viabilitat econòmica dels projectes, mentre que a l'església no.

Paraules clau:

Notícies relacionades