Back to top

La Mulassa i els gegants atreuen la mirada dels més petits

La Mulassa i els gegants de Reus es converteixen aquests dies en el centre de totes les mirades, especialment dels més petits. Els voltants de la Prioral de Sant Pere han estat escenari de les activitats 'Dóna el teu xumet a la Mulassa' i 'Aixeca el teu gegant', dues iniciatives que tenen com a elements en comú la solidaritat i els infants
Mulassa

Fer-se gran a Reus és sinònim de donar el xumet a la Mulassa, una tradició que està més que consolidada a la ciutat. La colla gegantera organitza aquesta iniciativa amb un vessant solidari. Enguany, els beneficis obtinguts es destinen a l'associació de pares i mares de l'escola Nostra Senyora del Mar. Bruno Arnavat, membre AMPA de l'escola Nostra Senyora del Mar, detalla que els diners que es recaptin serviran per finançar aquesta entitat de nova creació, que vol organitzar d'altres activitats integradores en el futur.

D'aquesta manera, els més petits també tenen l'oportunitat de fer realitat un somni de festa major enmig de molta màgia, tal com explica la presidenta de la Colla Gegantera de Reus, Àstrid Martín: "Després d'entregar el xumet, la Mulassa regala un petit obsequi a cada infant i els pares retraten el moment amb el mòbil. Molts ho guarden com a record especial o per quan els petits demanen de nou el xumet", explica.

Els infants més grans tampoc deixen perdre l'ocasió per fer créixer la tradició a la família. És el cas de la Berta Escoda, que ha acompanyat als seus germans bessons, en Marc i l'Oriol, de dos anys. Ella ho va fer a la mateixa edat i ara, fa de germana gran i ajuda als nens a desfer-se d'aquest bé preuat.

L'entrega del xumet no és l'única activitat que acosta la festa major als infants. 'Aixeca el teu gegant' és l'altra de les propostes estrella de la jornada. Els gegants i la Mulassa es converteixen així en un dels grans atractius i admirats de la Festa Major de sant Pere des de la més tendra infància.

Paraules clau:

Notícies relacionades