Back to top

La Mulassa torna a custodiar els xumets dels infants

El retrobament amb la bèstia ha anat acompanyat de l'activitat "Aixeca el teu gegant", on els nens i nenes es transformen en geganters i geganteres durant uns instants.

A Reus, per Sant Pere, els més petits perden la por. Es fan grans i, com mana la tradició, pengen el seu xumet a la Mulassa, un dels elements més estimats de la ciutat. Després de dues Festes Majors, la seva cua s'ha tornat a cobrir de xumets, i els nens i nenes han fet palès que ja han crescut. Alguns ja han prescindit d'ell en aquests tres anys, però han volgut visitar la bèstia per rebre el seu diploma. Cares d'emoció i de joia en uns infants que, amb l'activitat "Aixeca el teu gegant", també han pogut fer realitat un dels seus desitjos, ser geganter per un dia.

Una vessant solidària

La Colla Gegantera de Reus organitza ambdues activitats amb una intenció solidària. Aquest 2022, els beneficis que s'obtinguin es destinaran a Dol d'Estels, un Grup d’Ajuda Mútua per a famílies que hagin patit una pèrdua per mort gestacional o perinatal.

Els Bous, al ritme de la xaranga

El Borinot de la Bullanga de Reus ha liderat la comitiva del Correbanyes. Juntament amb el Bou de Reus i el de Tarragona, i l'acompanyament musical de la Xaranga Bandsonats, els carrers del nucli antic de la ciutat s'han convertit en una autèntica cercavila que ha agitat els ànims de petits i grans, que han acompanyat les bèsties fins a la plaça del Mercadal.

El Bou de Reus

Paraules clau:

Notícies relacionades