Back to top

La neu protagonitza la Cursa dels Almogàvers - Muntanyes de Prades

La Cursa dels Almogàvers - Muntanyes de Prades 2018 ha encetat enguany un nou recorregut amb sortida i arribada a Vilaplana. La neu i el mal temporal han acompanyat als corredors a partir del migdia.
cursa almogàvers

L’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades ha organitzat dissabte la VIII Cursa Almogàvers - Muntanyes de Prades. La caminada és una de les proves puntuables per al Circuit Català de Caminades de Resistència i compta amb un recorregut de 55,5 Km. El tret de sortida s’ha donat a les 7h del matí al Casal de Vilaplana i des de llavors, els corredors han comptat amb 15h per fer tot el circuit de 4.120 de desnivell acumulat. El primer dels 210 participants en arribar ha estat Francesc Pastor amb un temps de 6h 10’, mentre que el segon, el riudomenc Isaac Salvat ha completat la cursa amb 6h 15’ i ja pensa amb la marca del 2019. "Prioritzo el temps, que l'any vinent pugui rebaixar una mica, ni que siguin 10 minuts", ha afirmat Salvat.

La cursa segueix els senders de les Muntanyes de Prades i enguany hi ha hagut novetat: la sortida i l’arribada han estat a Vilaplana. Després de sortir de la població, el traçat ha seguit cap a l’Albiol, Coll de l’Estelada, Serra del Pou, ha baixat al riu Glorieta per pujar a Mont-ral, Farena, ha resseguit el riu Brugent fins a Capafonts, cap a Prades, la Febró, la Mussara i fins a retornar al punt de partida. Una oportunitat per descobrir el territori fent esport. "Passes per racons molt macos que en altres llocs no tens", ha manifestat un dels corredors, Jordi Vidal.

El mal temporal ha estat el protagonista de l’esdeveniment. El matí ha estat assolellat, però al migdia s’ha tapat el cel i la neu ha fet acte de presència en alguns punts del recorregut com el control situat al refugi de la Mussara. Els primers a arribar a la meta no han agafat el mal temporal, ha estat el cas de Jaume Subirats que ha quedat tercer amb un temps de 6h 19’: "el temps ens ha acompanyat i he anat de menys a més recuperant posicions".

Ara uns dies de descans i a pensar amb la següent cursa. L’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades organitza la caminada pel Massís de les Muntanyes de Prades el 7 d’octubre. Seran 35 Km a fer en menys de 12h i sortirà des de l’Aleixar, "tot i que no és dels municipis que toquen directament a les Muntanyes de Prades", ha apuntat el president de la secció de Muntanya de l’AAMP, Artur Miró.

1r classificat: (Francesc Pastor 6h 10’)

2n classificat: (Isaac Salvat 6h 15’)

3r classificat: (Jaume Subirats 6h 19’)

Paraules clau: