Back to top

La neu també ha tocat Reus

Després de disset anys, la neu ha tornat a tenyir de blanc la ciutat de Reus. Amb una temperatura al voltant de 3 graus durant tot el matí, els carrers s'han anat emblanquint de manera progressiva a mesura que avançava la jornada. Els reusencs, emocionats amb aquesta sorpresa, no s'han quedat a casa i han sortit als carrers de la ciutat.
Els reusencs, emocionats amb aquesta sorpresa de la neu, no s'han quedat a casa i han sortit als carrers de la ciutat.

Reus ha tornat a tenyir-se de blanc. El fred siberià de què se n'ha parlat tant aquests darrers dies també ha arribat a la capital del Baix Camp. Amb una temperatura constant que vorejava els 3 graus durant tot el matí, els primers flocs de neu han començat a caure als carrers de la ciutat. Feia més de quinze anys que els reusencs no havien pogut veure neu, i això ha provocat que aquest fet insòlit s'hagi rebut amb somriures i il·lusió.

Tot i les previsions meteorològiques, la majoria de reusencs no s'esperaven que la neu arribés fins a la ciutat. Així ho explicava Víctor Ortega, que es mostrava sorprès davant la neu al nivell d'altura que té Reus. Un altre veí, Toni Noguera, ha reconegut que s'ha equipat abans de sortir de casa i s'ha abrigat 'més del normal, amb fins a tres capes'.

Però ni aquest fred ni la neu han aconseguit que els reusencs es tanquessin a casa. Ben tapats i equipats amb guants i paraigües, molts han aprofitat per sortir al carrer i gaudir d'aquest fet poc usual a la ciutat. Xavier Castelo ha explicat que 'no cal espantar-se per la neu de Reus, ja que no supera els deu centímetres', i per això ha decidit sortir a passejar. I és que de ben segur veure la Plaça Mercadal o el Tomb de Ravals enfarinats és un record que cal guardar bé a les retines. Ara caldrà veure, però, si la neu decideix quallar i quedar-se a Reus o si això quedarà només en una anècdota d'un matí de febrer.

Paraules clau:

Notícies relacionades