Back to top

La Nit del Pataco d'Alforja recupera l'esplendor

La Nit del Pataco es recupera després de dos anys i manté el format dels dos espais, un de degustació del pataco i un altre a base de tapes.

Música, bon ambient, diversió... i gastronomia. La Nit del Pataco ha reunit centenars de persones al parc Amics d'Alforja per viure una jornada que va néixer amb l'objectiu de promocionar el consum del pataco, una menja típica d'Alforja que tradicionalment cuinaven les famílies pageses, i on l'ingredient més característic és el ganyim, o la tonyina salada, però també hi ha patata, ceba, carbassó, tomaca i alls, a més d'una picada d'avellanes, ametlles i alls. Tot i que la festa és principalment gastronòmica, també hi ha hagut música, ball, i activitats per a la canalla, com pintacares o jocs d'aigua.  

Més de 200 racions de pataco

Durant la festa s'han servit més de 200 racions de pataco. Però altres persones, fins a 300, han optat per fer tapes, de manera que els tiquets de les tapes s'han exhaurit. I és que novament, tal i com venia fent-se en els últims anys, s'han creat dos espais diferenciats, un amb taules per gaudir del pataco, i un altre de degustació de tapes que han preparat les mateixes entitats i associacions del poble. Per exemple es podia menjar un frankfurt, gaspatxo, o una llesca de pa amb pernil, i per postres una brotxeta de fruites regada amb xocolata desfeta.

Paraules clau:

Notícies relacionades