Back to top

La Nit del Pataco d'Alforja torna amb el format de prepandèmia

El proper dissabte, 27 d'agost, i després de dos anys de no fer-se per la pandèmia, Alforja torna a acollir la Nit del Pataco.

La Nit del Pataco tornarà a ser una realitat el proper dissabte, i és que ajuntament, entitats i voluntaris d'Alforja han unit esforços per gaudir d'una jornada gastronòmica pensada per a tota la família.

La festa, que tindrà lloc al Parc Amics d'Alforja, arrancarà dissabte al migdia amb la instal·lació d'un tobogan d'aigua i un futbolí humà, i continuarà a la tarda on s'hi afegiran jocs d'aigua en família i pintacares.

nit del pataco 2022

Al vespre serà quan es concentraran els actes més destacats, amb el sopar popular del pataco, i un segon espai amb música ambient i dj en què es poden consumir tapes elaborades per les entitats del poble.

Una batucada, al vespre, i un ball-concert a la nit, amenitzaran la festa que se celebrarà per setena vegada, i que vol revaloritzar una menja típica dels pagesos de la zona.

Com es fa el pataco?

El pataco conté ganyims, o ventresca de tonyina salada, patata, carbassó, ceba, alls i tomàquet. També pot contenir una picada de fruits secs. Preparació:

  1. Primer se sofregeixen els ganyims i es retiren.
  2. Amb l'oli que quedi dels ganyims, s'hi sofregeix la ceba, els alls i la tomaca.
  3. Quan està tot sofregit s'hi afegeix la patata i el carabassó tallats a trossos.
  4. Després s'hi tira aigua calenta fins a cobrir els ingredients i es cou fins que la patata es talla amb la forquilla.
  5. Aleshores s'hi tiren els ganyims, es mira que estigui al punt de sal i s'acaba de coure.

Paraules clau:

Notícies relacionades